Behandlingar

Jag utför behandling på min mottagning Sandhagsvägen 9 i Igelfors, 61295 Finspång.
Tidsbeställning 070-218 78 11 eller fotzoneva@finspong.com

Behandling

Kort historia om Zonterapi. Användes i Indien och Kina för mer än 5000 år sedan. Flera indianstammar har också haft kännedom om denna behandlingsform. I början på 1900 talet återupptäckte den amerikanske öron-näs-och halsläkaren William Fitzgerald denna metod och gav den namnet reflexzonterapi. Han höll kurser och skrev en bok i ämnet.

Vad är zonterapi? Zonterapin inverkar på hormonella och vegetativa (organiska) funktionsstörningar, och på åkommor i de inre organen och i rörelsesystemet. Detta innebär att alla kroppens organ motsvaras av reflexzoner på t.ex. fötterna, och huvudsakligen på fotsulorna. När man trycker eller masserar på dessa zoner, bidrar det till att återställa normala funktioner i respektive organ.

Viktigt med bra fothälsa och det hade vi förr när vi gick barfota i naturen. När vi började ta på oss skor, då försvann den naturliga zonterapin. Vi klarade inte av att utsöndra giftiga ämnen och då blev dessa kvar i kroppen istället. Vad hände då? Jo, då uppstod en form av självförgiftning.

Effekterna av en zonterapibehandling är av stort värde. Blodcirkulationen i kroppen förbättras, vilket gör att alla delar av kroppen får tillräckligt med näring och slaggprodukter transporteras bort.

Funktioner i hud-lungor-njurar och tarmar (utsöndringsorganen) stärks. Detta bidrar till att avlägsna skadliga ämnen ur kroppen.

Zonterapin har en stimulerande stärkande effekt på lymfsystemet och detta hjälper kroppen att bekämpa skadliga organismer, förhindrar infektioner och ökar motståndskraften mot immunsjukdomar.

Zonterapi är en ofarlig form av behandling, den kan vid behov kombineras med vanlig sjukvård eller andra former av alternativ medicin.

Man behöver inte vänta tills man blir sjuk för att bli behandlad med zonterapi, det är förnuftigare att få regelbundna behandlingar i förebyggande syfte, än att vänta på besvär av något slag. Naturmetoder som zonterapi bevarar kroppens jämnvikt så att den fungerar. Om inte yttre faktorer som dålig kost och stress inverkar negativt på balansen.

För full harmoni i kroppen, måste man vara i balans både Fysiskt, Psykiskt, Känslomässigt och Andligt.

Zonterapi meny

Har du problem med hälsan som du inte får ordning på? Ge zonterapi en chans att ge dig rätt kroppsbalans

Detox med zonterapi 6 beh. à 30 min ett naturligt sätt att rena din kropp och ge dig ny energi

*Kroppen har 7 olika system, andningssystemet, matsmältningssystemet, hormonellasystemet, skelettsystemet, cirkulationssystemet, lymfsystemet, njur och urinvägssystemet, som det kan finnas obalanser i, gör en undersökning. Detta är en total genomgång av alla kroppens system, du får svar på om du har obalans i något eller några av dem. ca 90 min.

*Zondiagnostik, Vi går på fotsulan igenom kroppens alla zoner organ och rörelse apparaten ca.60 min.

Zonterapi, 30min/360:-, 60min/645:-, 90min/950:-

Zonterapi är en välgörande och läkande behandling där man via zonerna under fötterna kickar igång kroppens endorfiner (självläkningsförmåga ) och frigör blockeringar som fastnat i kroppens självläkningssystem. (Läs mer i fliken kursupplysning i menyn högst upp på startsidan) 

 

Nada öronakupunktur

Det är en modernare form av öronakupunktur och består alltid av 5 givna punkter. Nålarna stimulerar dessa 5 punkter i 45 min och tas sedan bort. Nada kan ges enskilt eller i grupp.

Tänk er örat som ett upp och nervänt foster. Huvudet är öronsnibben. Tänk på ett litet barn som ska somna.Hur det ligger och smeker öronsnibben. Barnet stimulerar vissa punkter så det kommer till ro.

PÅ 70-talet upptäcktes det att NADA-Akupunktur lindrar vid abstinens.Sedan dess har framför allt NADA-Akupunktur blivit en vanlig del av behandlingen vid alkohol-, narkotika- och läkemedelsberoende i ett 30 tal länder.

Exempel på fysiska symtom som kan lindras. Skakningar, kramper, svettningar, huvudvärk och illamående. Exempel på psykiska symtom som kan lindras är. Oro, aggression, panikattacker, och sug efter olika beroenden.

Nada kan dessutom ge lindring vid sömnproblem och depressioner och kan kombineras med annan medicinsk behandling. Nada-tekniken används även vid stresspåverkan av olika slag. Pris: 60min/645:-

Ljudvågsterapi – smärtlindring

INTRALJUD är ett av det lämpligaste alternativet för behandling av smärtsymptom. Intraljudbehandlingar med Novafon är helt ofarliga, det finns ingen risk för biverkningar. Intraljud har använts sen 40 år tillbaka och skadeverkningar har aldrig rapporterats. Novafon kan också användas som behandling att utföra Zonterapi och Akupressur med

Tänk dig en tillvaro fri från smärta med en enkel behandling av ljudvågor. Du kan bli fri från smärta utan mediciner, ingen risk för biverkningar, Novafon intraljud har en effektiv djupgående verkan. Och den främjar sårläkning, ökar cirkulationen.

Behandlar Muskelsmärtor, Reumatism, Atros, Stela leder m.m.

I de flesta EU-länder är det accepterat att Novafon kan användas för att lindra en lång rad med symptom.

BENBROTT: Som Efterbehandling kan ljudvågor användas för att främja läkningen. OBS. ÄVEN GENOM GIPS.

BIHÅLEINFLAMMATION, – BLODCIRKULATION all behandling med ljudvågor stimulerar cirkulationen i alla kroppsdelar. – DISKBRÅCK behandling av både disk och närliggande område. – HUVUDVÄRK, många typer av stresshuvudvärk kan lindras med ljudvågsbehandling. – ISCHIASLEDGÅNGSREMATISM, trots att det inte finns vetenskapligt underlägg för att ljudvågsbehandling skulle påverka själva sjukdomen, har många skrivit och berättat att de uppnått betydande smärtlindring. – MIGRÄN, är du osäker på om det är migrän du lider av, kontakta läkare först. – MUSKELINFILTRATIONER, orsakas ofta av felaktig eller monoton arbetsställning i nacke och skulderbladsmuskler som kan utvecklas till kronisk smärta och spänningshuvudvärk. – MUSKELSMÄRTOR, Ljudvågsbehandling har visat sig vara mycket effektiv. – NERVSMÄRTOR behandlas med låg eller mellaneffekt. – RYGGSKOTT, behandlas vid sidan om ryggraden. – SVÅRLÄKTA SÅR, behandlas gärna genom bandage. PRIS: 30min/360:-, 60min/645:-

Intraljud med Novafon, är en mycket lämplig och välbeprövad behandlingsform för hundar och hästar. Tusentals travhästägare har använt Novafon, den mest kända fallet är kanske Legolas som fick behandlingar under sin tävlingskarriär.

Moxabehandling en del av den kinesiska medicinen som används sedan gamla tider. 2000 år gammalt talesätt säger när akupunktur inte fungerar måste man använda moxa. Och det ligger något i det. Moxabehandling innebär att använda torkade örter, mestadels gråbo antingen i lös form eller hårdpackad så kallad moxastav. Man tänder en glöd som avger värme som tränger djupt in i kroppen.

Moxa är ett effektivt sätt att rensa bort stagnationer i kanalerna. Värmen sprids inte bara på stället där man håller moxastaven utan värmen flyter vidare ut i kroppens kanaler och tar bort blockeringar.

Moxa tillför yang-energi och skingrar överskott av yin. Moxa har också effekten att lösa upp både knutar och knölar i kroppen.

Du kan få olika känslor i kroppen, dvs att du kan känna värme, smärta, domningar. Allt är tecken på att kanalerna öppnat sig. När detta sker kan blod och qi cirkulera fritt. Moxa tar bort blockeringar på alla nivåer och är effektiv mot smärta.

Man arbetar genom att hålla moxastaven på ett avstånd från huden eller använder en moxapipa som har en isolering mellan hud och glöd, man rör på pipan på flera olika sätt för att ge upphov till olika upplevelser, som visar att kanalen öppnas. Man söker punkter på kroppen som är aktiva- värmekänsliga och behandlar dessa för att få balans.

Vilka obalanser i kroppen kan behandlas med Moxa? 

Långvariga och kroniska obalanser, motverka värk i kroppen typ axlar, rygg, ben, värk efter steloperationer, ledvärk eller inflammation i bindväven.- Förkylning, astma, hosta.

förstoppning, sömnlöshet, oregelbunden mens och mensvärk, bäckenbotteninflammation, infertilitet, stress, depressioner-utbrändhet, stärker njurarna, stärker immunförsvaret, huvudvärk – nackproblem, knäna och leder, det flesta ryggproblem, matsmältningsproblem, cirkulationsbesvär.