Kursupplysning

Den största lyckan är, att veta att du har haft en positiv inverkan i en annan människas liv.
Mycket av det du ser beror på vad det är du tittar efter.

Distans kurs i Zonterapi del 1,2 och 3. Vi träffas 1 dag i del 1 och 2 för praktiska övningar typ zonsökning, tryckteknik, artikulering m.m. i sista delen som är del 3 träffas vi 2 dagar vardagar eller helgdagar för teori och praktik på skolan och du gör då också slutprovet.

Teori och träning görs hemma. Total kurslängd 3 månader.

Kursen är lämplig för dig som är undersköterska, medicinsk fotvårdare eller har liknande utbildning.

Allt material ingår och jag bjuder på fikabröd med kaffe, the och frukt. Lunch ordnar du själv.

Om du är intresserad av att gå kursen, meddela mig i god tid, eftersom jag bara arbetar med små grupper med 1 till 6 elever. 

Kurslokal: Rodes Kroppsvård  Stationsvägen 6, 612 30 Finspång.

Kursstart del 1: Läs del 1 kontakta mig via E-post om du behöver stöd eller du funderar på något i den del du läser. Ta god tid på dig,  försök också hitta zonerna på fotsulorna enligt de fotbilder du har i del 1, på din familj och vänner. Du kontaktar mig på Mail. fotzoneva@finspong.com  eller på tel: 070 218 78 11 om du behöver hjälp med teorin. Efter 4 veckor träffas vi 1 vardag eller helgdag på skolan för praktik och tryckteknik innan du börjar med del 2.                     

Kursstart del 2: Läs del 2 ta tid på dig träna på familj och vänner försök finna zonerna på händerna enligt bilderna i del 2, efter ca 4 veckor träffas vi igen 1 vardag eller helgdag för praktiska övningar på händerna och reflexzonernas uppdelning i system, vi träffas i kurslokalen innan du börjar plugga på del 3.

Kursstart del 3: Läs del 3 ta tid på dig. Försök hitta öronens zoner enligt bilder i del 3. Efter 4 veckor träffas vi 2 vardagar eller helgdagar i kurslokalen för praktik. Därefter gör du slutprovet där du på egen hand tar emot en kund som du inte tidigare  träffat  och ställer en zondiagnostik. Utdelning Certifikat efter godkänt praktiskt prov.  Dagen avslutar vi med tårta och kaffe/the.

Priset för denna kurs är 8700:-.  inklusive moms. (95:- i frakt. tillk.) Kursavgiften betalas in före kursstart på (bankgiro: 366-0594) Kursanmälan är bindande.

Du har möjlighet att dela upp kursen i 3 delar, då blir kursen något dyrare på grund av fraktkostnaderna. Jag måste då sända rekommenderat varje del för sig till posten istället för att göra detta en gång. Kostnaden för varje del blir då 2995kr för varje del. 

E-post: fotzoneva@finspong.com 

Telefon: 070-218 78 11  Välkommen till en trevlig och lärorik kurs

Eva Nilzon

Övernattning 

Hotel De Geer Vallonvägen 8, 612 30 Finspång  Tel: 0122- 131 50. Fem minuters promenad från kurslokalen.

Barnlöshet och Zonterapi.
Anna började vid 16-års ålder med P-piller. Vid 25-års ålder ville hon och hennes kille skaffa barn. Anna slutade med P-pillren. Dom försökte i 2 år men det gav inget resultat. Anna sökte läkare och fick olika slags hormonella behandlingar under 1,5 års tid, men det blev inga barn. Efter ytterligare 2 år hade hon fortfarande inte blivit gravid.

Anna hade läst om zonterapi och ringde och fick tid för zonterapibehandling. Efter att ha ätit P-piller så länge, är det svårt för många att bli gravid, man har ju lurat kroppen under lång tid. Anna påbörjade behandlingen med zonterapi, hon tyckte att det var värt ett försök, efter som terapeuten lyckats hjälpa många med liknande problem.

Efter 6 månaders zonterapibehandling, blev hon gravid. Dom vill försöka skaffa ett barn till och tänker gå på zonterapi igen för att stimulera kroppen och körtlarna innan dom försöker den här gången. Anna tackar zonterapin för att den finns. Prova zonterapi du med!

NOVAFON ljudvågor: För smärtlindring, stimulerar läkningsförmågan vid svårläkta och infekterade sår.(behandlas utanpå bandaget). Kan också användas utanpå gips för att stimulera till snabbare läkning.

Zonterapi stimulerar kroppens självläkningsförmåga, ökar din cirkulation och ditt välbefinnande, bra för både kropp och själ.

När är det lämpligt med zonterapi? Eftersom varje människa är en individ och unik kan inga exempel på typbehandling ges. Behandlingen blir individuellt anpassad. Behandlingen kan användas av människor i alla åldrar som vill bevara sin hälsa och höja sin livs kvalitet.

Zonterapi – Reflexologi är exempelvis lämplig vid: Allergiska besvär och eksem – Barnlöshet ( där läkarundersökningen inte hittat något hinder för att kunna bli gravid) – Cirkulationsproblem – Högt eller lågt blodtryck – Huvudvärk, migrän – Klimakterie, övergångsbesvär – Luftvägsbesvär – Matsmältnings och Gallbesvär – Muskel och Skelettsmärtor – Oregelbunden smärtsam menstruation – Oro och Stress – Ryggskott – Sömnlöshet – Sängvätning – Urinvägsproblem -Öron och Bihålsinflammation

Zonterapi – Reflexologi får ej enligt nuvarande lag ges till barn under 8 år. Ej heller behandla cancer eller smittosamma veneriska sjukdomar eller Epilepsi.

Nada(Öronakupunktur) används mot ångest, depressioner, sömnbesvär samt bra för olika beroenden.

Zonterapibehandling för Nervbesvär- Ångest- Depression.

Den som lider av dåliga nerver har det väldigt jobbigt. Andra människor även de närmaste, har ofta svårt att förstå detta och kan säga ”Det är bara nerverna, försök rycka upp dig och tänk på något annat”

Men så enkelt är det inte. Det finns många människor med dåliga nerver och ångest. Här behövs förståelse i stället för fördömande. Ofta säger dessa patienter. Om jag ändå led av någon fysisk sjukdom som gick att rätta till med operation.

Man kan trösta dom med att zonterapi kan stärka nervsystemet så att besvären mildras eller till och med försvinner. Alla även de med starka nerver, kan genom svåra påfrestningar i livet någon gång råka ut för ångest eller nervbesvär.

Tillhör man dom som tiger och inte säger ifrån utan bara stoppar ner sina känslor är man i riskzonen. Till sist går det inte att lägga locket på längre utan man hamnar i en svår kris. Försök därför leva utan din ilska och aggression. Säg ifrån, gråt, skrik, för att få ur dig jobbiga känslor. det hjälper och kan kännas skönt efteråt.

För att stärka Nervsystemet vid nervbesvär behandlar man i första hand reflexpunkterna för hjärnan, hypofysen, tallkottkörteln, sköldkörteln, njurarna, mjälten, levern, nacken, ryggen, solarplexus och även höfterna. Alla dessa zoner och många fler finns i dina fötter. I höfterna sitter ofta djupa spänningar. Så skriver ” MajLis Hagenmalm i sin bok Zonterapi med 20 nya punkter.” ( befinner du dig i en liknande situation, kan zonterapi vara något för dig.)